Montare galerie din lemn pentru perdele de sufragerie

Galerie de lemn pentru perdele de sufragerie

Decoratiunile cu perdele presupun montarea unei galerii de sustinere. In comert gasim cele mai variate modele si materiale, de la sinele metalice sau din plastic prinse direct pe tavan pana la galeriile din lemn, metal, plastic sau fier forjat. Aceasta se prinde in doua suporturi fixate in perete, iar perdeaua este agatata in inele tot din lemn ce culiseaza pe bara sau sina orizontala.

In primul rand trebuie sa masuram amplasarea galeriei, astfel incat sa fie simetrica fata de fereastra, atat pe orizontala cat si pe verticala. Daca galeria nu va fi dreapta, atunci perdeaua va aluneca intr-o parte. Asadar, atentie! Pentru a fi siguri, putem trasa cu un creion fin o linie intre cele doua puncte de prindere a suportilor si verificam planeitatea cu o nivela. Creionul se poate sterge ulterior cu o radiera moale. Cand suntem siguri ca am masurat corect, luam bormasina si dam cele doua gauri pentru suporti. Introducem diblurile si prindem suportii galeriei in diblurile din perete.

In suportii din perete se fixeaza bratele perpendiculare ce vor sustine bara cu inelele pentru perdea. Bratele perpendiculare se prind in suruburi atat de suportul din perete cat si de bara cu inele. Spor la treaba!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *