Montarea corecta a parchetului

Daca optati sa placati podeaua camerelor din locuinta cu parchet, este bine sa tineti cont de cateva reguli privind depozitarea si montarea acestuia. Un parchet montat corect si bine intretinut va avea o durata mai lunga de viata.

Inainte de incepera montarii propriuzise, parchetul trebuie sa stea cel putin 48 de ore in incaperea in care va fi montat. Temperatura camerei trebuie sa fie de cel putin 18C, iar a sapei peste care va fi montat de minim 15C. Umiditatea incaperii nu trebuie sa fie mai mare de 30%. Sapa trebuie sa fie plana, foarte bine uscata, pe aceasta nu trebuie sa exista denivelari mai mari de 3mm. Placile de parchet vor fi montate, in sens longitudinal cu sursa de lumina principala, intodeauna se vor lasa rosturi de dilatare de cca 2cm, care vor fi acopeite cu profiluri de trecere.

Materialele necesare in desfasurarea activitatii de montare a parchetului sunt: folie pee, sau polistiren exudat de 3 mm, ca suport de atenuare a zgomotului si cu rol important mentinerea energiei termice; distantieri reglabili, fierasatrau electric, ruleta, creion, ciocan si sfoara de trasat.

Prima placa de parchet va fi montata cu canelura la perete, la o distanta minima de 10-15 mm, pe parte frontala se va pastra distanta de la perete. In continuare placile vor fi masurate,marcate si taiate. Placile vor fi taiate numai cu fierastraul electric, cu partea superioara in sus, pentru a se evita deterioratea decoratiunilor de pe placile de parchet.

Fiecare rand nou va fi inceput cu placa ramasa, dar care va masura cel putin 40 de cm. Primele trei randuri trebuiesc asezata in linie prefect dreapta, lucru ce va fi controlat cu sfoara de trasat. Va trebui acordata o atentie sporita montarii placilor de parchet din apropierea tevilor de incalzire si a celor din preajma usilor. La finalul lucrarii, incaperea se va compecta cu plintele potrivite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *