Montarea lambriurilor din PVC – sapte pasi importanti

Lambriurile din PVC au inceput sa fie la mare cautare in domeniul constructiilor, si acest fapt se datoreaza materialelor reciclabile din care sunt confectionate, rezistenata la umiditate accentuata, dar si faptul ca sunt usor de intretinut. De aceea foarte multi constructori apeleza din ce in ce mai des la placarea peretilor interiori sau exteriori, dar si la confectionarea mansardelor sau a tavanelor cu lambriuri din PVC. Iata cativa pasi importanti care trebuiesc urmati in montarea corecta a lambriurilor din PVC.

  1. In primul rand trebuie sa aveti la indemana toate materialele care va vor ajuta in procesul de montare, printre care se numare: lambriurile din PVC, accesoriile specifice acestora, sipci din lemn, polistiren, suruburi autoforante, dibluri, doze pentru prize si intrerupatoare, dar si ruleta, boloboc, cutter, rigla, masina de gaurit electrica.
  2. Urmatorul pas este masurarea distantelor si montarea sipcilor din lemn pe perete. Acestea se vor aseza la o distanta de cca. 50 de cm intre ele si se vor pozitiona paralel cu podeaua. Este foarte important ca masuratorile sa fie bine efectuate pentru a obtine un montaj drept.
  3. Daca pe peretele care se doreste placat cu lambriu din PVC exista usi sau ferestre, este recomandat ca sipcile din lemn sa fie fixate de jur-imprejur pentru ca mai tarziu sa se poata fixa de ele lambriul.
  4. Spatiile ramase dintre sipcile din lemn se vor acoperi cu placi din polistiren, astfel se va asigura incaperii o izolare fonica si termica eficienta.
  5. Dupa ce au fost astfel pregatiti peretii se va incepe montarea propriuzisa a lambriurilor din PVC. Se va incepe dintr-o margine a peretelui, prima placa de lambriu se va fixa cu suruburile autoforante, dupa ce se verifica cu bolobocul daca placa este in pozitie verticala, se repeta procedeul cu urmatoarele placi. Se va acorda o atentie sporita montarii lambriurilor din PVC in zonele in care exista usi sau ferestre, unde este cazul placile de lambriu vor decupate.
  6. Dupa montarea tuturor placilor de lambriu din PVC se va trece la montarea intrerupatoarelor si a prizelor. Perforarea lambiului se va face cu ajutorul frezei rotunde, dupa care se va trece la instalarea dozelor pentru prize si intrerupatoare.
  7. Ultimul pas este cel al montarii imbinarilor dintre pereti, care se va realiza cu ajutorul coltarelor speciale, sau elemente speciale din PVC in forma de U in cazul imbinarii cu tavanul sau podeaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *