Montarea mozaicului din sticla

Mozaicul din sticla este un finisat foarte special, se recomanda utilizarea acestuia in placarea bucatariilor, a bailor, a piscinelor si a fantanilor arteziene. Montarea acestuia necesita o atentie sporita pentru a de obtine suprafete impecabile.

Este recomandat ca montarea mozaicului din sticla sa fie efectuata de catre persoane autorizate si este bine ca acestia sa respecte cateva reguli importante in procesul de montare.

Primul pas in montarea mozaicului din sticla este netezirea suprafetei de lucru. Mozaicul din sticla trebuie montat pe suprafata perfect neteda, fara denivelari si curata. Pentru a va apuca de treaba trebuie sa va asigurati ca aveti la indemana ustensilele si materialele de lucru necesare: boloboc, creion pentru insemnat, burete, gletiera zimtata, rola de cauciuc, amorsa, adeziv de culoare alba, chit pentru rosturi, si mozaicul pe care doriti sa il montati.

Pentru a inlatura toate urmele de praf este necesar amorsarea suprafetei, cu o amorsa speciala. Urmatorul pas este cel de masurare si trasarea a dimensiunilor placilor din mozac pe suparfata pe care se va face lucrarea. Urmeaza prepararea adezivului cu care se vor lipi placutele din mozaic, acesta trebuie sa aiba neparat culoarea alba pentru a nu modifica cloarea mozaicului. Cu ajutorul gletierei zimtate se va aplica adeziv pe o portiune unde se vor monta patru sau cinci placi de mozaic. Se trece la aplicarea placutelor. Este recomandat ca montarea sa se faca dinspre centru inspre margini si dupa montare fiecare placa trebuie netezita cu ajutorul rolei de cauciuc apoi se trece la verificarea cu bolobocul, pentru a nu exista diferente de nivel intre ele. Dupa montare se trece la inlaturarea hartiei adezive care vine cu placile din mozaic de sticla. Un ultim pas este chituirea rosturilor, acest proces se va realiza la aproximativ 24 de ore de la montare, imediat dupa se va curata excesul de chit cu o carpa moale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *