Montarea unui dus de baie

montare-dus-de-baiePrintre micile lucrari de intretinere si amenajare a baii, montarea dusului este una dintre cele mai frecvente. Si asta pentru ca dusul este unul din obiectele sanitare foarte solicitate zilnic si, in timp, furtunul sau para se pot deteriora si necesita inlocuirea. Pentru aceasta lucrare avem nevoie de o cheie potrivita cu care sa desfacem para veche de dus si sa o montam pe cea noua. Sa incepem!

Demontarea dusului vechi
In unele cazuri, furtunul dusului vechi se poate rupe din cauza uzurii si a depunerilor din apa. Il desurubam cu cheia potrivita de bateria de cada, ce se afla chiar sub robinet. Dam furtunul vechi deoparte si pregatim bateria pentru montarea noului dus de cada. Curatam depunerile de pe aceasta si verificam starea bateriei.  Instalatiile sanitare  necesita verificarea periodica a functionarii.
Montarea dusului nou
Furtunul de dus si para se comercializeaza separat in magazinele de instalatii sanitare, asa ca putem sa schimbam numai una din componente, daca cealalta este in stare buna si dorim sa o pastram. Unul din capetele furtunului se va racorda la bateria de cada. Il insurubam bine, ca sa nu avem probleme cu apa ce se poate scurge pe aici. De celalalt capat al furtunului se monteaza para, tot printr-un surub.

Ne-am propus sa va prezentam cum se monteaza dusul de baie in bateria de cada. Fie ca avem de amenajat o baie noua, fie ca facem doar o lucrare de intretinere, este o lucrare importanta in  amenajarea baii  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *