Oportunitati imobiliare – casa la pret de apartament

Pentru cei ce doresc sa achizitioneze o locuinta, criza imobiliara a adus si oportunitati. Printre oferte se numara si casa la pret de apartament, dupa cum ne informeaza dezvoltatorii imobililari. Bineinteles ca nu este vorba de casele din centrul capitalei sau ale marilor orase, este vorba despre casele constuite in ultimii ani la periferia marilor orase. Acestea au insa numeroase avantaje, sunt mult mai spatioase, fata de apartamentele din centul oraselor, au curti spatioase, multe dintre ele dispun si de garaj propriu, se afla in zone linistite si curate.

Domnul Dragos Cinca, dezvoltatorul complexului rezidential Flamingo Park din Corbeanca, este de parere ca aceste oferte incep sa devina raritate odata cu dezghetarea pietei imobiliare si estimeaza ca anul 2015, este ultimul in care doritorii mai pot beneficia de ele: „Acesta e un fenomen cu care n-o să ne mai întâlnim mulți ani de acum încolo, probabil că 2015 o să fie cam ultimul. Urmează o perioadă lungă de creșteri de prețuri în zona de case. În condițiile în care diferența dintre cele două categorii de proprietăți imobiliare se va majora, prețuri de sub 100.000 de euro pentru o vilă nu vor mai fi disponibile în piață pentru multă vreme de acum încolo.”

Antreprenorul estimeaza totodata o crestere a preturilor caselor care acum pot fi achizitionate la preturi de apartament, datorita dezghetarii pietei imobiliare si a cresterii cererilor pe acest segment. Dragos Cinca se asteapta si la o crestere a pretului de manopera pentru constructori odata cu stabilizarea economiei. Un alt fapt observat de antreprenorul de la Corbeanca este ca dezvoltatorii imobiliari au inceput sa se concentreze tot mai mult pe dezvoltarea nu doar a imobilelor ci si a zonelor in care au proiecte imobiliare, oferind clientilor mai multe facilitati de la infrastructura bine inchegata pana la acces rapid la parcuri, magazine, gradinite, scoli, spitale , biserici, banci etc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *