Parchetul din lemn masiv lacuit intretinere

Parchetul din lemn masiv are capacitatea de a insufleti locuinta, de a oferi personalitate fiecarei incaperi in parte. Acesta este nobil si elegant, iar prin strcutura sa naturala emana caldura.

Daca va hotarati ca parchetul din lemn masiv lacuit este finisajul ideal pentru podelele din locuinta dumneavoastra este bine sa stiti ca acesta este totusi putin mai sensibil la influentele mecanice ale unor factori externi, precum lovituri accidentale. Insa eventualele zgarieturi ce pot aparea de-a lungul timpului pot fi usor inlaturate prin slefuire si lacuire. In urma acestui proces se obtine un parchet „ca nou”.

Parchetul masiv finisat cu lac este in general lacuit cu sase randuri de lac inca din fabrica astfel ca dupa montare nu mai necesita lacuire suplimentara. Aceste procedeu are proprietatea de a oferi rezistenta. Trebuie mentionat ca in ciuda rezistentei sale foarte bune in timp, parchetul masiv lacuit este foarte sensibil la apa si umiditate. De aceea iata ce masuri  trebuie sa  luati pentru a intretine cat mai bine acest tip finisaj interior, pentru a-i oferi o durata de viata cat mai mare.

In general acest tip de parchet nu necesita tratemente speciale, dar in momentul in care apar zgarieturi este necesar sa apelati la solutii pentru reconditionarea lacului. Pentru intretinere este suficient sa luati anumite masuri de precautie. Este bine sa utilizati un pres potrivit la intrarea in locuinta pentru a oferi protectie suplimentara. Este rocomandat sa inlaturati imediat pietricelele sau firele de nisip pe care le descoperiti. Corpurile mobile din incapere trebuie sa aiba garnituri de protectie. Curatarea parchetului din lemn masiv lacuit trebuie efectuata saptamanal, de preferat prin aspirare, apoi se poate curata cu o laveta umeda, imbibata cu solutii pentru curatare a lemnului. Este necesara curatarea imediata a scurgerilor de apa sau de lichide. NU este recomandata curatarea parchetului cu solutii abrazive, otet sau detergenti universali.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*