Pardoselile din marmura ofera caldura locuintei

Marmura este un material de constructii luxos si presupune costuri destul de ridicate. Din punctul de vederea al compozitiei, este un calcar, cu cristale de calcit foarte bine dezvoltate, din cauza proceselor metamorfice la care a fost supusa. Varietatea de culori a placilor din marmura se datoreaza in special impuritatilor pe care le are in compozitie (rosu din cauza fierului, cafeniu datorita sarurilor de mangan, cenusiu din pricina grafitului).

Dintre proprietatile marmurei amintim: densitate de 2,5-2,7t/m3, absortia de apa de 0,1- 2%, rezistenta la compresiune de 60 – 90 N/mm2.

Din cauza proprietatilor, marmura este foarte des utilizata in constructii in realizarea finisajelor interioare. Foarte usor pot fi placate pardoselie, trepte dar si elemente decorative. In lucrarile de constructie exerioare este recomandata utilizarea plcailor de marmura tratate, intrucat pot aparea deterioarari majore ale placilor. Marmaura este un material de constructie foarte des utilizat inca din antichitate, dar si in zilele noastra este foarte cautat. Marmura utilizata pentru placarea pardoselilor reprezinta o investitie pe termen lung. Aceaste este ca o emblema pentru spatiile elegante, prin aspectul sau luminos sugereaza luxul si starea de bine. Cromaticile prietenoase aduc locuintei un plus de caldura si comoditate.

Daca doriti sa placati cu marmura pardoselile, aputeti alege orice tip de material, marmura, granit, travertin sau calcar. Puteti utiliza placi de unu sau doi centimetri grosime, in functie de traficul la care va fi supusa dar si de existenta surselor de incalzire. Este recomandat sa nu utilizati placi mai mari de un metru linear, oricat de mare ar fi spatiul pe care doriti sa il placati, datorita incovoierilor care ar putea aparea la placi, in cursul procesului de montaj. Pentru montarea placilor  de marmura este indicat sa apelati la persoane specializate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *