Pentru hol – cuier, dulap sau pantofar?

Daca amenajarea holului pare un lucru simplu iata ca momentul s-a apropiat. Am terminat de mobilat dormitorul si sufrageria iar baia si bucataria sunt complet echipate. A mai ramas sa vedem ce anume vom pune pe hol. Haideti sa vedem ce optiuni avem pentru acest lucru.

In primul rand holul reprezinta locul unde cel care va pasi in casa isi va face o prima impresie. Fiind un spatiu utilitar, aici se potrivesc indeosebi piesele de mobilier cu acest scop: cuier, pantofar, dulap. Cum le imbinam pe toate acestea? In primul rand dupa spatiul disponibil. Un lucru prezent in toate locuintele este dimensiunea redusa a holului. De ce? Pentru ca, in general, arhitectul a dorit sa dea cat mai mult spatiu pentru camere. Astfel vom fi nevoiti in cele mai multe cazuri sa apelam la solutii ingenioase de mobilare si decorare.

Una din solutiile foarte bune pentru depozitarea incaltamintei este pantofarul. Ce este pantofarul? Un dulap pentru incaltaminte. In acest dulap se aseaza pantofii in pozitie verticala. In pozitia deschis acestia stau la un unghi de 45 de grade. In pozitia inchis acesti astau vertical. Depinzand de masurile pe care familia le poarta vom cauta pantofare mai mici sau mai mari.

Un alt aspect care trebuie rezolvat este cel al cuierului de hol . Hainele cu care mergem afara din gama paltoanelor, jachetelor sau bluze vor sta agatate in cuier. Palariile, sepcile si umbrelele isi vor gasi de asemenea un loc. Modelele de cuiere sunt in general de tipul suspendate de perete sau cu dulap si blat vertical. Cuierele suspendate in perete sunt realizate din sipci de MDF verticale unite cu doua blaturi orizontale. Pe fiecare sipca verticala sunt instalate 2 sau 3 agatatori. Cuierul cu blat si lada de pantofi are ca baza de sustinere dulapul. De spatele dulapului este prins un blat vertical. In acest blat sunt fixate agatatorile. Optional, blatul poate avea si o oglinda utilizata inainte de a merge afara.

Intrand mai mult in hol putem decide ca ar fi spatiu pentru un dulap-raft de depozitare. Gasim imediat o utilizare a acestuia. Genti de voiaj, sacose si alte obiecte utilitare vor fi depozitate in raftul de pe hol. Ca material poate fi realizat din blaturi de PAL si MDF. Poate avea usi glisante pentru economia de spatiu iar ca inaltime se poate construi la comanda pana in tavan. Daca este sufiecient de incapator putem depozita in anotimpul cald hainele din anotimpul rece.

Am enumerat trei solutii de mobilare a holului . Cu siguranta nu le-am epuizat Despre detalierea fiecareia din cele discutate: pantofar, cuier si dulap vom discuta intr-un episod urmator de amenajari interioare si mobilare a holului.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*