Perdele de bucatarie sau jaluzele?

Perdele de bucatarie

Dupa ce am parcurs toti pasii de amenajare si mobilare a unei bucatarii a mai ramas un singur lucru: daca si ce perdea vom monta la geam. In general, pentru aceasta problema exista mai multe solutii. Putem pune perdelute atasate de rama geamului termopan , perdele sustinute de galerie sau sina sau jaluzele.

Avand in vedere ca in bucatarie aragazul este de obicei langa geam vom acorda o atentie deosebita asupra acestui aspect. In general vom evita montarea unor perdele lungi. Aici putem opta pentru perdelutele prinse de toc. Dar si aceasta solutie poate fi inlocuita de jaluzele orizontale de aluminiu. Nu optam pentru jaluzele de plastic deoarece aluminiul este mai potrivit in apropierea aragazului. Jaluzelele orizontale se ataseaza de rama geamului prin suruburi. In cazul perdelutelor, fiind mai usoare, se pot atasa prin lipirea capetelor barei de sustinere.

In cazul in care aragazul este mai departe de geam putem opta pentru stilul clasic de perdele de bucatarie. Vom instala o sina sau o galerie de sustinere. Dar care este diferenta intre aceste doua metode? Sina este realizata din material plastic sau metal si se fixeaza de tavan. In sina vor culisa carlige cu role de alunecare. Perdeaua se prinde de carlige. In cazul galeriei, se fixeaza de zidul vertical doua capete de sustinere. Pe aceste capete se sprijina o bara orizontala. De-a lungul barei culiseaza inele de care se prinde perdeaua.

Puteti citi un articol despre cum se monteaza o galerie din lemn pentru perdele. Din punct de vedere al lungimii putem opta totusi pentru o perdea pana la nivelul caloriferului .

Am dezbatut cateva aspecte legate de criteriile de alegere a unei perdele de bucatarie. In afara de problemele de montare si utilitate se vor lua in considerare si aspectul, culoarea si materialul. Dar toate acestea intr-un episod urmator de decoratiuni interioare cu perdele de bucatarie.

Un comentariu la „Perdele de bucatarie sau jaluzele?

  1. Manuela

    F interesant articol.
    As vrea sa stiu unde ma pot adresa pt sinele ce se aplica direct pe geamul de termopan, fara a-l perfora,.
    Pe acestea doresc sa pun perdele clasice textile cu un mic model, care se pot scoate, spala(fierbe chiar= din bumbac/in) regulat, pt curatenie.
    Multumesc anticipat pt raspuns.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *