Bucataria este locul cel mai aglomerat din casa, dupa zona de living. Aici gatim, servim mancarea, ne bem cafeaua dimineata. Numarul activitatilor pe care le avem in bucatarie cere ca aceasta incapere sa aibe un design functional si sa arate atractiv. Dar sa nu uitam ca bucataria e o zona in care se gateste si care necesita curatare in permanenta. De aceea unii renunta la decorarea bucatariei cu perdele. Cel mai important pentru aceasta zona, este ca perdeaua sa nu limiteze cantitea de lumina naturala, fata de cele pentru dormitor, unde suntem tentati sa folosim materiale mate, opace si/sau dublate. Este de ajuns in bucatarie sa acoperim doar zona ferestrei, eventual perdelele putem sa le tinem trase. Ele infrumuseteaza bucataria si dau intimidate spatiului. Doar in cazul in care bucataria este open-space, vom folosi perdele lungi care sa se asorteze cu restul perdelelor din living. Daca bucataria este o zona inchisa, atunci putem folosi orice perdea dorim. In general, in aceasta incapere nu se folosesc materiale pretioase tocmai pentru riscul de a nu se murdari sau a fi dificil de cu
ratat. Sunt de preferat materiale usor de intretinut si rezistente in timp, deoarece bucataria este un spatiu unde se gateste mult si avem mult abur. Texturi ca inul, bumbacul, panza subtire sau tulul sunt suficiente pentru zona bucatariei. Infrumusetarea ferestrei de la bucatarie este importanta atat pentru interior cat si pentru exterior. La case, bucatariile sunt dispuse la parter si cel mai adesea, la vederea trecatorului de pe strada. De aceea este important sa dam un aspect ingrijit la exterior, dar sa ne protejam intimitatea in interior chiar si atunci cand gatim sau luam masa, prin urmare perdeaua in bucatarie este si un element
de design dar si o necesitate.
Pentru bucatarii avem modele si stiluri diferite si le putem expune in forme multiple. Puteti alege unul care este potrivit cu personalitatea voastra si stilul casei. Forma balon ofera un design mai stilat și elegant pentru fereastra decat forma simpla cu pense. Modelele și stilurile de imprimare pot conferi eleganta bucatariei. Modelele de flori sau cele geometrice sunt cele mai uzuale pentru bucarie. De asemenea, cele din bumbac subtire, albe, cu un model simplu, croite pe dimensiunea ferestrei sunt forma cea mai uzuala de utilizare a perdelelor in bucatarie.
Pentru asortare, se va respecta schema de culori a mobilierului dumneavoastra, precum si culoarea faiantei si a gresiei. Dintre culorile placute, care s-ar potrivi decorului, regasim galben, vernil, albastru, oranje, culori luminoase și proaspete care se potrivesc si cu mediul culinar.
De asemenea, conteaza sa folosim un sistem de prindere rezistent. Pentru ca necesita o spalare mai deasa, sistemul de prindere al perdelelor trebuie sa fie cat mai usor si mai rezistent in timp, uneori ele sunt inlocuite de storuri romane, venetiene sau rulori textile.
- perdea alba de bucatarie cu bordura in carouri alb albastre si flori