draperii alb cu negru in ton cu canapeaua din living

Sfaturi utile despre perdele si draperii pentru living

set galben cu model floral

Niciodata nu trebuie sa subestimam efectul perdelelor si al draperiilor intr-o incapere. Ele dau un aspect proaspat si ingrijit al casei si au avantajul de a masca imperfectiunile de constructie si mai ales  produsele care nu le dorim la vedere. Pentru a alege perdele si draperiile este bine sa facem o mica cercetare in magazine pentru a cauta produsul care se potriveste perfect casei noastre.

 

Ca material ar trebui sa optam pentru texturi de buna calitate, materiale groase, cum ar fi amestecuri de pânză sau jacquard țesute, catifea sau tafta.  Materialele ieftine se deterioreaza in timp, isi pierd din proprietati si devin pale datorita decolorarii luminii solare. Orice incapere devine confortabila atunci cand alegem draperii si perdele luxuriante si le asortam cu un covor moale si pufos.

 

Drapajele sunt aproape la fel de importante ca materialul din care este realizata perdeaua sau draperia. Exista draperii care au captuseala termica si sunt cu doua fete, astfel incat diferentele de temperatura din zona ferestei sunt tot mai mici. Iarna, căptușeală termică  nu  lăsa frigul din zona ferestrei sa treaca in camera, in timp ce vara, daca ferestrele nu au protectie solara ridicata, nu va permite  caldurii solare sa ne invadeze incaperea. Pentru camerele de copii sau dormitoare sunt excelente draperiile black-out care nu permit luminii sa treaca, si prin urmare asigura un somn bun si de calitate.

 

Tendințele actuale sunt de schimbare a direcției de drapaje si volane spre o abordare mai simpla. Perdelele si draperiile sunt croite cu ochiuri de prindere in galerii si dau un aspect mai elegant casei ,pe langa faptul ca dispar carligele si clipurile care ne dau bataie de cap de montajul/demontajul lor.

 

Indiferent ce lungime alegem pentru perdele si draperii, lungimea pana in podea da casei un aspect mai luxuriant. Atentie, o lungimea prea mare a perdelei sau/si a  draperiei nu se potriveste intotdeauna cu un model inflorat sau geometric. De asemenea, nici anumite tesaturi nu cad frumos daca le lasam mai lungi (inul, taftaua si jacquard-ul se preteaza minunat la o lungime mai mare). Pentru bai si bucatarii este de preferat o lungime mai scurta, chiar pana deasupra caloriferului ca sa permita caldurii din radiatoare sa circule.

 

Inainte sa ne hotaram daca optam pentru uni sau model trebuie sa stabilim daca un model nu incarca prea mult camera. Ferestrele de obicei au nevoie de zona larga de acoperire, iar atunci cand optam pentru forme geometrice sau flori, riscam sa incarcam atmosfera si vom fi obligati sa reducem foarte mult accesoriile de decor din camera. Pentru o atmosferă relaxată, alegem fie  perdele cu model, cu pereți simpli, sau invers.

Un comentariu la „Sfaturi utile despre perdele si draperii pentru living

  1. stefan roxana

    Buna ziua.As avea nevoie de un sfat:doresc sa amenajez un living,unde exista doua ferestre mari cu inaltimea de 2.40 m si o fereastra mica cu inaltimea de 1.30m.Pentru aceasta fereastra mica,cum ar fi mai potrivita perdeaua,scurta sau de aceeasi dimensiune cu celelalte?
    Va multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *