Piatra naturala material de constructie de calitate

Chiar daca nu este accesibila tuturor, piatra naturala de constructii este un element foarte important care definitiveza finisajele, este un accesoriu cheie pentru finalizarea aspectului architectural casa-gradina. Datorita formelor sub care este disponibila pe piata materialelor de constructii, dimensiuni diferite, culori variate, aspect lucios sau mat, piatra naturala poate fi utilizata pentru placari exterioare si interioare.
In functie de forma sub care este intrebuintata piatra de constructie naturala se clasifica astfel:
• Piatra neprelucrata. Este acea piatra care este intrebuinatat in constructii sub forma naturala, neprelucrata, sub forma de piatra bruta. Poate fi disponibila sub forma de blocuri, cu forme neregulate, care nu au suferit nici un proces de prelucrare. Piatra bruta, neprelucrata se intrebuinteaza intensiv in executarea zidariilor.
• Piatra fasonata. Este aceea piatra care a suferit unul sau mai multe procese de modificare a structurii, formei sau dimensiunii dupa extractie. Se foloseste ca moloane, blocuri de piatra cu fetele cioplite grosier, sau lucrata fin in diferite moduri. Piatra naturala lucrata fin sufera numeroase procese de prelucrare, prin care sunt modificate, fetele laterale, cioplite sau chiar lucrate in echer pana la o adancime de 3-7 cm. Moloanele sunt foarte des utilizate in executarea lucrarilor de zidarie, boltari ( sunt blocuri blocuri fasonate dupa zona boltilor si a arcadelor, care urmeaza sa fie zidite). Pietrele de talie care sunt blocuri de piatra naturala in forma rectangulare cu toate fetele prelucrate si slefuite. De obicei dimensiunea uneia dintre fete este de cel putin 70 cm, se intrebuinteaza de obicei in executarea zidariilor aparente. Un alt tip de piatra fasonata este placa din piatra, care este prelucrata intensiv, avand grosime mica in comparative cu celelalte dimensiuni, grosimea placilor din piatra este de maxim 12 cm. Sunt folosite in placarea peretilor sau a pardoselilor. Piatra decorativa sufera de asemenea numeroase procese de preclucrare, pana ajunge la produsul final care pot avea forma speciala, foarte atent finisata si este utilizata ca element ornamental in infrumusetarea aspectului constructiilor.

Printre conditiile pe care trebuie sa le implineasca piatra naturala de calitate se numara: omogenitatea, sa nu prezinte puncte de alterare, nu trebuie sa prezinte gauri de pamant, sau sa fie poroasa, nu sunt acceptate fisurile, sa fie rezistenta la fluctuatiile de temperature inghet-dezghet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *