Piatra naturala pentru constructii

Piatra este un material ecologic, nu are emisii nocive si prin proprietatile ei deosebite ofera eleganta incaperilor. Poate mentine caldura, sau racoarea, in interiorul locuintei. Are proprietatea de a mentine constanta temperatura din incapere, nu se incinge daca este la exterior, cedează greu căldura.
Piatra naturala este rezistenta si durabila. Acesata rezista in constructii mai bine decat placile ceramice, se comporta bine la diferente mari de temperatura inghet-dezghet, este rezistenta la zgarieturi, suporta bine radiatiile UV. Are o rezistenta ridicata  la umiditate, este utilizata cu succes in medii umede precum baie, bucatarie. Ziduriele placate cu piatra naturala nu sufera modificari de structura si sunt protejetate de ploaie si soare.
Suprafetele placate cu piatra naturala sunt rezistente la eroziuni si trafic intens.  Poate fi gasite sub o multitudine de culori, nuante, forme si este finisaj ideal pentru cladirile moderne.
Piatra naturala poate fi gasita sub numeroase forme: marmura, granit, andezit, travertin.
Marmura este cel mai apreciat tip de piatra naturale. Este foarte apreciata pentru duritate, variante de culoare și nuante. Poate fi utilizata astfel: pardoseli, placaje verticale, mozaicuri, elemente de arhitectura, lucrari ornamentale.
Granitul este un material elegant cu caracteristici si rezistenta deosebita. In constructii se utilizeaza sub numeroase variatii de culoare si forme. Este foarte rezistent la uzura cauzata de traficul intens si factori climatici. Poate fi prelucrat in numeroase moduri: lucios, mat , fiamat, buciardat, semilucios. Este utilizat  pentru decoratiunile interioare si exterioare, in spatii publice si private.
Andezitul este o solutie perfecta pentru spatiile cu trafic intens si factori atmosferici speciali (umiditate crescuta, soare puternic, temperaturi foarte scazute). Ca si celelalte tipuri de piatra naturala, andezitul poate fi utilizat pentru: placaje,pardoseli, dale pentru trafic pietonal, trepte, ancadramente masive pentru artă funerară.
Travertinul s-a impus in intreaga lume ca material cu caracteristici fizico-chimice deosebite. Este tipul de piatra naturala disponibila in cea mai mare varietate de nuante si culori. Prezinta o buna rezistenta la  compresie,  solicitări mecanice, uzură și factorii atmosferici (îngheț-dezgheț, raze UV).  Travertinul nu are limite de utilizare.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*