Placarea cu polistiren expandat pentru interior

Chiar daca acum suntem in mijlocul verii, frigul iernii este inca prezent in memorie. Dar ce legatura avem cu treaba asta? Pai, daca vrem sa platim mai putin la factura de la gaze sau la regia de termoficare, o solutie este sa izolam in interior camera. Folosim aceasta metoda atunci cand lucrarile de termoizolare exterioara necesita o pregatire mai ampla. Sa pornim la lucru!

Ce si cum trebuie sa facem? Mai intai curatam peretii de vopseaua veche si de gletul vechi . Facem aceasta operatie pentru ca altfel, la aplicarea unui strat nou de tencuiala partile vechi se vor umfla si crapa. Asa dar, cu un spaclu mai solid facem aceasta operatie.

Trecem la izolarea termica in sine. Putem cumpara polistiren expandat cu grosimi intre 2 cm si 10 cm. In general, pentru interior este suficient cel de 2 cm (20 mm). Metoda de aplicare este urmatoarea. Se prepara un adeziv pe baza de ciment. El se gaseste sub forma de pulbere uscata ambalat la saci de hartie. Intr-o galeata se pune apa 1/4 – 1/3 din capacitate. Cu un cancioc se presara adezivul in apa, nu invers. Folosim o bormasina la turatie mica si amestecatorul mecanic atasat la ea. Lasam compozitia sa se „odihneasca” 5 minute dupa care reamestecam. Acum putem lucra aproximativ 1 ora.

Cu o drisca zimtata de montat gresie si faianta aplicam adeziv de polistiren pe perete. Presam apoi placa de polistiren peste adeziv. Incepem de la baza zidului si continuam pana la tavan. In zonele mai inguste taiem straifuri. Taierea este foarte usoara cu un cutter. Intr-o zi de lucru se poate placa astfel o suprafata foarte mare, productivitatea fiind crescuta datorita suprafetei mari a unei placi de polistiren.

Dupa 2-3 zile de uscare trecem la etapa a doua. Realizarea tencuielii. Peste placa de polistiren realizam un strat de tencuiala tot din adezivul anterior. Dam un prim strat de 2-3 mm, aplicam o ranforsare cu plasa din fibra de sticla iar peste plasa de fibra de sticla aplicam un strat final de adeziv de polistiren. Tencuiala astfel realizata se va mentine foarte bine datorita plasei de polietilena sau fibra de sticla. Aceasta metoda a inlocuit cu succes vechea metoda de tencuire cu plasa de sarma tip rabit.

Dupa aceasta etapa trebuie lasat sa se usuce o perioada mai mare, minim 7 zile. Perioada de uscare este recomandata de producatorul adezivului de polistiren. Cauza este urmatoarea: cimentul se contracta la uscare. Acest lucru induce forte de contractie. De aceea, trebuie lasat sa se usuce foarte bine, pentru a putea trece la operatia de gletuire si zugravire. Dar despre glet, amorsa si zugraveli interioare cu vopsea lavabila intr-un episod urmator de amenajari si decoratiuni interioare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *