Posibilitati de amenajare a unei camere cu tavan inalt

amenajare_camera_cu_tavan_inaltIntrebare:

Am o camera foarte inalta si am despartit spatiul in doua parti in sensul ca am amenajat o scara interioara. In prima faza aveam sus un pat matrimonial. As dori sa renunt la idee, dar am nevoie de ajutor. Ce sfat imi dati? Ce sa pun sus si ce sa pun jos? Precizez ca spatiul este deschis si as dori sa folosesc cat mai bine locul de sub scara. Ce mobila ma consiliati sa cumpar? Va multumesc.

Raspuns:

E foarte bine ce ati facut, anume ca ati spart incaperea pe verticala, dar daca spatiul nu va permite sa faceti in alta parte  dormitorul  , nu vad de ce va deranjaza. Dar, daca simtiti totusi ca ceva nu e bine, atunci, da, schimbati incercati o alta varianta.
Va dau o idee – sub scara rezolvati  bucataria  cu frontul de lucru si dulapurile suspendate pornite chiar din trepte (daca scara e intr-o singura rampa), iar sus pe scara, inteleg ca supanta nu are o suprafata foarte mare, realizati o sera cu loc de luat masa – ca o terasa cu multe ghivece si  decoratiuni  specifice teraselor. Nu mi-ati spus nimic de lumina… poate aveti niste ferestre de acoperis (de tip velux) in zona de supanta (sus, unde era patul). Iar zona de odihna-noapte amenajati-o jos, in spatiul ramas neacoperit de supanta. Puteti sa delimitati zona de noapte printr-un paravan din bambus sau pictat.
O alta idee ar fi sa realizati sus o mica  biblioteca  cu TV si un birou iar jos, exact sub scara sa amenajati (idem) bucataria si locul de servit masa. Bineinteles zona de noapte ramane jos, asa cum ati indicat ca preferati. Va recomand, oricare ar fi ideea de amenajare, sa delimitati zona de noapte – poate din mobilier, poate cu un paravan, un trafor de lemn plante agatatoare….orice.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *