Pot sa plachez cu polistiren peste vopseaua acrilica ?

Am o casa veche de 37 de ani din caramida in stare buna, a fost reparata aproape in fiecare an cand au aparut fisuri si vopsita la un interval de 5-7 ani aproximativ. Anul asta ar trebui sa o vopsesc, dar mai degraba as face o termoizolatie cu polistiren, numai ca nu vreu sa decopertez stratul de tencuiala pana la caramida, ci doar sa-l aplic pe perete cu un adeziv bun. Intrebarea mea este: merge placat polistirenul peste stratul de vopsea acrilica sau cum se spunea odata in ulei?

Raspuns:

Cred ca da, insa tot va trebui cum va facuta o priza intre cele doua materiale: vopseaua pe baza de ulei si adezivul de polistiren (pe care va recomand sa-l aplicati pe toata suprafata placilor de polistiren).
Puteti sa indicati mesterilor sa zgarie peretii in zig-zag, ca si cum i-ar pregati de tencuiala, apoi se monteaza atat cu adeziv special, dar si cu dibluri – rozete – polistirentul, care nu se alege oricum, ci in baza unui de studiu de pierderi de caldura, atat din grosimea de pereti si materialul acestora de constructie, cat si din suprafata vitrata si orientare cardinala.
Mai mult polistirenul are un coeficient de transfer termic, care difera de la un produs la altul si bineinteles ca si calitatea lucrarii se va simtii in decursul anilor… in consulul de combustibil/energie pentru incalzire si vara racire.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *