Realizarea unei scafe din gips carton pentru mascarea tevilor de incalzire

scafa_gips_carton Tevile de incalzire sau de apa pot fi mascate printr-o scafa realizata din gips carton, pe structura din profile metalice din tabla zincata. Atentie: tevile de gaze nu pot fi mascate din cauza pericolului de acumulare de gaze intr-un spatiu inchis. In lucrarea ilustrata in imaginile de mai jos este vorba de tevile de incalzire, dispuse vertical, in coltul unei camere de  apartament  . Sa vedem cum se realizeaza scafa din gips carton.

Avem nevoie de o bormasina, pentru a prinde profile metalice speciale pentru realizarea structurii de sustinere a placilor de gips carton. Desigur, mai intai masuram si trasam liniile unde vom monta profilele metalice. Apoi incepem sa le fixam in dibluri in perete si in tavan .

Profilele sunt din tabla zincata si au lungimi si dimensiuni diferite. Le putem taia la fata locului, cu polizorul unghiular, in functie de dimensiunile masurate pentru scafa.

Distanta optima dintre suruburile de prindere este de 30-40 cm.

Puteti vedea in galeria de imagini de mai jos profilele prinse in perete care incadreaza tevile de incalzire. Pentru a finaliza structura din profile metalice, vom mai monta un profil fixat in coltul format de profilele de pe tavan si podea.

Din tevile comune de incalzire, pe care dorim sa le mascam, avem nevoie sa scoatem tevile de cupru pentru  calorifere  . Acum este momentul sa facem acest lucru, deoarece dupa montarea definitiva a scafei de gips carton, nu vom mai putea racorda caloriferele la tevile comune de incalzire. Pentru aceasta, vom decupa profilele de tabla zincata in locurile respective, asa cum se vede si in poza urmatoare.
Iata ca am ajuns la etapa montarii placilor de  gips carton  . Masuram dimensiunile structurii metalice si taiem placile de gips carton, pe care le prindem apoi de profilele din tabla zincata in suruburi autofiletante. Daca inaltimea scafei este mai mare decat dimensiunile placilor de gips carton, atunci va trebui sa facem scafa din mai multe parti, dar  taierea placilor de gips carton  se face destul de usor, asa ca nu va fi o problema.

Pentru ca aspectul final sa fie cat mai estetic, vom folosi coltare speciale din metal.

Placile de gips carton  se dau cu glet  si se zugravesc cu  vopsea lavabila de interior  , ca orice suprafata interioara. La imbinarile placilor putem folosi o banda speciala din fibra de sticla, pentru a avea o suprafata cat mai neteda.

In ultima imagine puteti vedea si tevile de calorifer care „ies” din scafa. In cazul nostru, racordarea caloriferelor se face prin tevi multistrat, dar putem alege si  tevi de cupru  sau polipropilena. Important este ca scafa de gips carton pentru mascare a tevilor de incalzire este gata si arata foarte bine. Va dorim spor la treaba!

[lg_folder folder=”scafa-din-gips-carton” cols=”3″]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *