Regulile Feng Shui in camera de zi

Buna ziua. As dori sa imi realizez un sil Feng Shui in living si nu stiu care sunt regulile reale ale acestuia. VA rog sa imi enumerati ca trebuie sa contina o amenajare care respecta regulile Feng Shui pentru camera de zi

2 comentarii la „Regulile Feng Shui in camera de zi

 1. Elena V.

  Regula generala este cea a unei bune comuniuni cu natura. Cele cinci elemente (apă, lemn, foc, pământ, metal) sunt tot forme de manifestare ale energiei. Lumina naturala sa patrunda in interior prin fereastra mare; liniile mobilierului, elementele decorative din interior sa aiba forme ondulate, rotunjite, care exprima miscarea. Culorile pentru elementele de amenajare si decorative sa fie calde, luminoase pentru perdele, pereti, ce se pot combina cu nuante de pamant: marouri in nuante inchise/deschise, caramiziu, bej(pamant), alaturi de albastru si negru( apa) ca nuante de contrast, se asociaza cu argintiu, alb (metal),verde, turqoise (lemn), rosu sange, grena(foc). Perdelele pot fi albe uni, eventual cu insertii de model argintiu sau alb matase(metal); draperiile ivory sau tonuri de verde sau turqoise (lemn); covorul uni in ton de pamant(nuantele precizate mai sus) forma rotunda sau ovala; fotoliile si canapeaua cu marginile rotunjite( in tonuri de pamant) sau albastru paun (apa); elemente decorative(statuiete, farfurii decorative, vaze de flori, etc) din lemn de jad(foc); mobilier wenge sau negru(apa); un tablou cu rama in nuanta mobilei pe un perete.

 2. arh. Madalina Radulescu

  Raspunsul d-nei Elena V. este foarte bun.
  Iar daca doriti sa aveti un studiu de caz concret…puteti sa ne trimiteti
  -dimensiunile livingului dvs,
  -pozitia si dimensiunile ferestrei si usa de acces in camera.
  -orientarea cardinala a incaperii…pentru ca este cel mai important. Etajul la care se afla apartamentul (camera) si daca aveti cladiri in fata care obtureaza ferestrele.
  De ex. daca ap. se afla la parter intr-un imobil P+10 si are in fata la aprox. 40m un alt bloc tot P+10…atunci regulile difera fata da ati fi fost la et 5.
  Trebuie avut in vedere tipul si pozitia plantelor ce se pozitioneaza in camera numai in anumite locuri pentru a crea o atmosfera relaxanta si benefica celor ce locuiesc.
  Numai bine,
  MR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *