Renovarea baii de dimensiuni reduse

Principalele tendinte in procesul de renovare a baii sunt economisirea spatiului și designul modern al obiectelor sanitare.  Numerosi romani care renoveaza baia prefera sa inlocuiasca obiectele sanitare, fara a schimba placile ceramice. Dupa spusele reprezentantilor unui retailer de materiale de construcții și grădinărit, in 2014, cele mai vandute obiecte sanitare au fost vasele de toaletă și cabinele de dus: „Este important de menționat că atunci când nu sunt condiționați de un buget prestabilit, din ce în ce mai mulți clienți aleg produse care beneficiază de tehnologie modernă, cum este cazul vaselor de toaletă fără ramă de clătire. În ceea ce privește caracteristicile acestora, am observat o înclinare a clienților către produsele cu un design modern, precum cele care prezintă forme în colțuri sau perfect rotunde”.
Pentru renovarea baii de dimensiuni mici arhitectul Alexandra Zamfirescu  recomanda obiectele sanitare, accesoriile sau modelul plăcilor de faianţă cât mai simple: „Pentru spaţiile mici, aş recomanda folosirea placajelor ceramice în cantităţi reduse, strict pe zonele de maximă necesitate (peretele unui duş sau zona din spatele lavoarului). Se poate evita încărcarea spaţiului prin folosirea placajelor doar până la un nivel intermediar şi prin alegerea unor texturi de proporţii reduse, cum ar fi mozaicul. Pentru restul pereţilor, ce nu intră în contact direct cu apa, recomand zugrăvelile lavabile speciale pentru spaţii umede sau tapetul din aceeaşi gamă. Vor da un aer mult mai călduros spaţiului”. Aceasta ne-a explicat ca sunt modalitati prin care se poate intensifica senzatia de spatiu: „totul ţine de culoarea şi textura meterialelor folosite”. O metoda eficienta este folosirea culorilor si nuantelor calde in contrast cu accentele puternice oferite de oglinzile mari: „Nuanţele deschise, iluminatul generos sau folosirea efectului de oglindire vor contribui întotdeauna la senzaţia de amplificare a unui spaţiu”.
Alte elemente preferare tot mai des de romani pentru amenajarea  baii de dimensiuni reduse sunt cele vintage, care se inspiră din trecut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*