Scari interioare placate cu gresie – modele si poze

Scari Interioare Placate Cu Gresie

Pot alege pentru o scara interioara un model de gresie 30/60, portelanata, cu aspect metalizat? Gresia nu este mata, este extrem de … decorativa si reflecta lumina. Pe site-ul producatorului am regasit-o insa in decor de living . Am acasa o placa, aspectul este deosebit, un aspect usor metalizat, care se regaseste la gresia din bucatarie si la cea de la intrarea in living, dar in tonuri putin mai inchise, wenge. Parchetul in toata casa va fi de bambus lacuit. Din considerente practice, stiu ca se recomanda gresia mata. Ma intereseaza si daca acest aspect metalizat va rezista in timp (abrasion PEI – 3; hardness -5).

Ceea ce intrebati dvs. nu se poate rezolva decat in imagini, adica simulari 3d ale incaperilor in contextul luminii (orientare cardinala), a umbrelor aruncate, a texturilor si a volumelor din context. Intr-o exprimare, oricat de amanuntita, tot se omit anumite aspecte deloc neglijabile pentru un ochi specializat. Acestea le veti simti si dvs. numai dupa un timp de acomodare cu interiorul.

Momentan, sunt convinsa ca va atrag contrastele puternice, insa trebuie sa tineti cont de materialitate, anume se doreste ceva natur in combinatie cu metalizat – iata – aici trebuie mare atentie la Proportia fiecaruia + Contextul (volumetria si texturile celorlalte obiecte). Iar aceste proportii numai un ochi „antrenat” le percepe.

Pot sa mai adaug ca in astfel de interioare pretentioase ca si materiale, se preteaza detalii foarte fin executate si un mobilier in linii clare, puternice sau nu, iarasi in compozitie directa cu tot ce inconjoara.

In ceeea ce priveste rezistenta la uzura a peliculei metalizate…. intrebati producatorul, el este cel mai in masura sa va recomande un produs pentru trepte cat si pentru contratrepte.

arh. Madalina Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *