Sfat pentru designul dormitorului si al sufrageriei

Intrebare:

Buna ziua, va rog sa-mi dati si mie un sfat in legatura cu designul dormitorului si al sufrageriei.
In  dormitor  : amplasez patul pe mijloc iar peretele din spatele lui este mov iar ceilalti 3 pereti roz foarte deschis. Ce sfat imi dati pentru alegerea perdelelor si a draperiilor (ce culoare) ? Toata mobila din dormitor o sa fie venghe (maro inchis).
Sufrageria este mai ingusta, as vrea sa o fac turcoaz mai inchis. Ce culoare sa aleg pentru mobila? (pun decat o noptiera pentru tv, o masuta si o plinta). Si culoarea turcoaz din camera cu ce sa o combin, ce culori sa aleg pentru draperii si perdele? Astept un sfat de la dumneavoastra.
Raspuns:

Design-ul interior  nu e o reteta culinara… Nu merge sa mai adaugam putin cimbru si piper dupa gust… Se studiaza dupa mai multe palnuri. Cu ceva vreme in urma, am mai raspuns cuiva la o intrebare asemanatoare cu a dvs.
Arhitectul are imediat imaginea finala a unui interior, ea nu rezulta pe parcurs… mai adaugam un pic colo un pic dincolo… nu … designul de interior se studiaza incepand cu primele schite ale volumului exterior, atat din plan psihologic pentru cei ce doresc sa utilizeze acea casa pana la nuante de joc de lumini si umbre, de insorire, de dominante atat coloristic cat si volumetric. Culorile alese de dvs. cer echilibru prin alb si negru, pentru ca sunt culori in forta, nu inteleg de ce alegeti mobila wenge (au aparut alte furniruri mult mai interesante ca si culoare si textura…mai cautati). Incercati ceva mai deschis – fag, paltin. In  sufragerie  va recomand mobilier din alb si negru lucios, dar nu pot spune in ce proportii, cum, unde… aceste detalii se deseneaza, nu se povestesc. Pentru toata casa, as alege  perdelele  cu motive florale (desen mare) in culori marine, pale iar draperiile in culoarea alb – bej cu desen floral, ca si covoarele. Puteti, apoi sa interveniti cu accente de culoare si chiar volume prin diverse obiecte deco.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*