Idee amenajare baie garsoniera

Uite cum transformi o baie mică de la bloc într-un spațiu confortabil

O baie de apartament, dintr-un bloc obișnuit, nu este foarte spațioasă. Din contră, cele mai multe băi sunt de mici sau medii dimensiuni și atunci nu e cel mai ușor lucru de amenajat. Oare cum facem cu tot ce avem nevoie? Unde le inghesuim? La ce renunțăm? Cum putem avea acea notă de eleganță in așa baie mică? Vom incerca, pe scurt, să vă răspundem la aceste intrebări, de ajutor fiind și imaginile.
O baie mică va avea efectul de spațioasă dacă renunțați la plăcile ceramice inchise la culoare. Optați pentru culori pale, deschise și, totodată, folosiți plăci de gresie obișnuite, 30×30. Cât despre faianță, in acest caz plăcile pot fi de mari dimensiuni, deschise la culoare, iar chitul e bine să fie și mai deschis decât plăcile.

Nu optați pentru o sursă de iluminat sofisticată. Este suficientă o lampă cu lumină rece, iar tavanul e bine să fie alb. Nu trebuie să renunțați la cada de baie in favoarea dușului. Doar trasați un panou din sticlă intre tavan și cadă și aveți propria intimitate. Vasul wc-ului e bine să fie suspendat, iar chiuveta poate fi ergonomică.
Și, dacă baia tot este mică, ori renunțați la coșul de rufe băgat in acea incăpere, ori luați unul cât mai ingust și dacă se poate din ratan, nu din plastic.

Oglinda este un accesoriu important și care nu ar trebui să lipsească din baie. Cu cât va fi mai mare, va acoperi mai bine un perete, cu atât va da senzația de spațiozitate. O baie elegantă este bine să fie dotată cu spoturi incastrate cu halogen.
Ideal e să renunțați și la calorifere clasice, de mari dimensiuni, și optați pentru unele port-prosop. Sunt discrete și arată bine.

O baie, chiar dacă este mică, are nevoie și de un dulap pentru depozitarea lucrurilor necesare – strictul necesar in acest caz. Puteți opta pentru un corp de mobilier atașat sub chiuvetă, cu câteva rafturi sau de o etajeră ingustă și mobilă. De asemenea, cui ii convine ideea, poate opta și pentru rafturi suspendate. Idei sunt multe, iar noi vă lăsăm să vă orientați spre ce anume vi se potrivește din imaginile alăturate.

 

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *