Sfaturi pentru intretinerea caselor din lemn

Daca aveti o casa construita din lemn masiv, sau doriti sa va achizitionati una este bine sa cunoasteti cateva reguli de intretinere a acestui material, pentru a beneficia in timp de o locuinta confortabila si calda.
Pentru casele din busteni este bine sa stiti, ca lemnul rotund, care a fost prelucrat in stare naturala, se usuca progresiv, chiar daca este intr-un mediu cu umiditate crescuta. Daca conditiile de umiditate sunt mai mari bustenii din lemn se vor usca intr-un timp mai indelungat. Pentru casele consturite din busteni de lemn, terasate trebuie stiut ca  procesul de uscare va dura in jur de 3-4 ani, iar sistemul de incalzire instalat va trebui sa furnizeze o caldura moderata pentru a nu forta procesul de uscarea bustenilor.
Casele construite din lemn masiv profilat, nu vor suferi modificari structurale datorita umiditatii din atmosfera. Acest fapt se datoreaza procesului de tratare pe care il sufera lemnul inainte de a deveni de material de constructie. Lemnul este introdus in cuptoare speciale, in care are loc un proces foarte complex de uscare artificiala.
Indiferent de tipul lemnului ce va fi utilizat in constructia locuintei este recomandata efectuarea unui tratament cu substanţe ignifugabile a tuturor elementelor. De mentionat este ca acest tratament este unul  destul de toxic,  dar protejaza materialul pentru  o perioada mai lunga de timp. O alta operatiune de intretinere a lemnului este lacuirea. Lacuirea confera luciu si rezistenta, insa are dezavantajul de a fi inflamabil, asa ca trebuiesc luate masuri antincendiu suplimentare. Acoperisurile caselor din lemn trebuie sa aiba panta inclinata, strasinele trebuiesc protejate. Pentru talpa casei este necesara constructia unei hidrolizolatii foarte solide, pentru a fi evitata absortia de apa. Lacurile speciale pot fi aplicate pe suprafetele care sunt expuse soarelui pentru a se evita decolorarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *