Sfaturi pentru utilizarea corecta a tamplariei PVC

Dupa montarea tamplariei PVC este bine sa tineti cont de cateva reguli pentru beneficia de o functionare corecta si pentru a asigura ferestrelor (usilor) o durata cat mai lunga de viata.

Ferestrele/usile nu se vor deschide cel putin sase ore de la montarea spumei, pentru ca acesata sa aiba timp sa se expandeze si sa rigidizeze fixare ferestrei sau a usii.

La aproximativ 48 de ore de la montarea tamplariei, spuma poliuretanica uscata trebuie taiata pe contur, dupa care de efectueaza procedeul de tencuire a spumei cu produse din ciment pentru exterior, procedeu necesar pentru a se asigura izolarea impotriva infiltratiilor de apa. Se va lucra cu grija in zonele unde se gasesc orificiile de scurgere a apei, pentu a se evita acoperirea acestora. Dupa finalizarea operatiunilor de tencuire se vor indeparta foliile de protectie de pe supafata tocului si a geamurilor, in caz contrar sub actiunea razelor soarelui adezivul foliei se va impregna in profil si nu va mai putea fi indepartat.

Este de preferat ca lucrarile de zugravire, gletuire, montare de gresie si faianta sa se efectueze inainte de a se monta termopanele, deoarece aceste procedee au ca efect eliminarea unor cantitati foarte mari de apa ce pot duce la aparitia igrasiei. Daca nu este posibil este recomandata aerisirea permaneta a incaperii in care se lucreaza.

Este interzisa cu desavarsire gaurirea profilelor pentru a se monta jaluzele, draperii sau alte obiecte decorative. Pentru o buna functionare a feroneriei, aceasta trebuie unsa de cca. doua ori pe an cu uleiuri pentru mecanisme fine.

Profilele se vor intretine prin curatare cu carpa moale si solutie pe baza de sapun. Geamurile din sticla se curata cu solutii adecvate. Nu se recomanda utilizarea de solventi acizi sau solutii corozive.

Pentu o buna functionare a profilelor, inchiderea si deschiderea acestora se va face prin manevrarea corecta a manerelor. A nu se trage de maner cand acesta se afla in pozitie intermediara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *