Sfaturi practice, curatarea obiectelor sanitare din baie

Cada de baie, chiuveta, bateria, vasul de toaleta si rezervorul sunt obiecte sanitare care necesita curatare si intretinere periodica. In cazul in nu sunt intretinute acestea se deterioreaza, isi pierd functionalitatea si trebuie inlocuite. Cum procesul de inlocuire a obiectelor sanitare este costisitor si necesite timp, este mai bine sa indepartam murdaria la timp si sa ne bucuram cat mai mult de obiectele pe care deja le avem.

Cada de baie si cabina de dus se curata cu buret moale, de preferat dupa fiecare utilizare, se evita astfel acumularea de pete de sapun si murdarie. Se pot utiliza detergenti necorozivi, pentru a usura procesul de indepartare a resturilor. NU se recomanda utilizarea substantelor dura si nici a buretilor abrazivi (perii cu sarma), pentru ca pot provoca deteriorari ale obiectelor sanitare. Pentru a se evita infundarea scurgerilor se recomanda adunarea firelor de par dupa fiecare baie sau dus. Pentru  curatarea duzelor de la cabina de dus cu hidromasaj (cada cu hidromasaj) este indicat sa se foloseasca solutii special concepute.

Lavoarul si bateria trebuie curatate mai des pentru a scapa de petele de calcar si de resturile de sapun. Se recomanda curatarea cu detergenti usori, care sa nu distruga smaltul de pe suprafata obiectelor sanitare. Sub nicio forma nu trebuie utilizate solutii acide care ataca suprafetele si in timp provoaca deteriorari iremediabile.

Si vasul de toaleta necesita atentie sportita. La curatarea acestuia se utilizeaza solutii dezinfectante care trebuie lasate sa actioneze 10- 15 minute. Persoanele alergice, care nu tolereaza mirosul puternic al substantelor pot  igieniza vasul de toaleta si celelalte obiecte sanitare cu aspiratoarele cu abur, care sunt foarte usor de utilizat. Sistemele de curatare cu abur inlocuiesc cu succes produsele de curatare chimica.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*