Studiul geotehnic

Studiu Geotehnic

Intrebare: Am o problema cu lotul de pamant pe care l-am cumparat acum 3 luni. L-am cumparat foarte ieftin dar are un mic neajuns. In fata gardului curge un paraias si nu am cum sa intru cu masina in ograda, iar de la poarta pana la drumul asfaltat sunt 3 m. Am vazut la vecini ca au construit niste podulete, dar terenul meu e mai inalt decat nivelul strazii. Va rog dati-mi un sfat sau un model.

Raspuns: Din cauza faptului ca panza freatica este foarte sus, presupun ca terenul se lasase foarte mult, motiv pentru care proprietarul, dupa ce a aflat costurile unei fundatii pe un astfel de teren (unde se fac tot felul de paturi de drenare si fundatii in radier general = scump) a adus pamant, insa NU e suficient. Problema a ramas.

Chiar daca faceti o panta pentru pod sau o foarte buna compactare a pamantului pentru aducere la nivel de +50cm fata de strada si accesati lotul, problema dvs. nu este accesul, ci fundatiile, care se fac numai in pamant bun de fundare, sub cota de inghet. Si mai mult, trebuie controlat cursul si debitul (dupa ploi insemnate cantitativ) paraiasului, care poate afecta betonul de fundatii.

Va recomand sa consultati un inginer pentru executia unui Studiu Geotehnic cu premisa construirii unui P+1+M (sau cum doriti) Astept concluzia studiului si va voi indruma cu placere incontinuare.

arh. Madalina Radulescu – Inedit Design 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *