Tapetul, material economic si util

Daca doriti sa modificati aspectul interior al unei camere cu un cost cat mai mic, este foarte bine daca va indreptati catre tapet. Acest material este elegant, durabil, usor de intretinut si poate fi aplicat de oricine.

Tapetul este clasificat in functie de materialele care intra in compozitie, putem avea tapet din hartie, tapet din fibre naturale, sau materiale textile; de aspectul final, poate fi tapet imprimat sau simplu, tapet cu imprimare in relief. Fiecare dintre acestea tipuri au numeroase avantaje sau si dezavantaje.

Tapetul de hartie, are avantajul de a fi unul ditre cele mai ieftine, insa nu poate fi utilizat oriunde, nu lasa peretele sa respire si nu are o durata de viata lunga, deci trebuie inlocuit mai des. Chiar si asa acest tip de tapet este cel mai des utilizat.

Tapetul din fibre naturale, are proprietatea de a lasa peretele sa respire, insa nu este recomandat sa fie utilizat in spatii cu umiditare crescuta, precum baile. Printre avantajele tapetului din vinilin se afla intretinerea usoara.

Aplicarea tapetului:

Tapetul poate fi autocolant sau se poate aplica pe perete cu ajutorul unui adeziv special. Inainte de a incepe llucrarea de executare a aplicarii tapetului, locul trebuie degresat, netezit daca este cazul, uscat. Prealabil apicarii tapetului se vor efectua masurari, se vor trasa linii orientative apoi se va aplica materialul adeziv, unde este cazul, si benzile de tapet efectiv. Procesul este unul simplu care necestita doar atentie la efectuarea masuratorilor si migala la aplicarea foii de tapet. Aceasta trebuie sa fie bine intinsa, sa nu prinda aer sub ea si sa nu fie deteriorata.

Cand va hotarati sa alegeti acest tip de material pentru a va decora interiorul camerei este bine sa tineti cont de umiditatea existenta in incapere, acest factor va influente durata de viata a foilor de tapet, apoi de celelalte materiale existente (lambriuri, var, vopseluri) pentru a obtine un efect vizual placut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *