Termoizolatia unei fatade

termosistem_fatadeAm finalizat de curand placarea fatadei cu polistiren: 10cm, cu adeziv pe intreaga suprafata, cu 5-6 dibluri pe placa, armat cu plasa, 2 maini de adeziv, amorsa, 2 maini de lavabila de exterior, silicon la imbinarile cu PVC-ul ferestrelor, etc.

 As avea 3 intrebari:

1. Ce solutii as avea pentru re-montarea aerului conditionat fara a distruge fatada proaspat termoizolata (am demontat montantii unitatii exterioare) ?

2. Cat de important este montarea tablei de rebord in cazul meu (etaj 6 cu termosistem si finizarul este in panta 35%) iar etajul de deasupra (7) fara ?

3. Cat de important este montajul glafului la ferestre daca am termoizolat fetele exterioare ale ferestrelor cu polistiren de 3cm, armat cu plasa, 2 maini adeziv, culoare, coltare la imbinari, silicon la imbinarile cu PVC-ul, etc. ?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

Raspuns:
1. Tot in conexpand-uri trebuie sa prindeti, direct in beton – unitatea are greutate proprie + zapada, vant, etc. Alegeti conexpand-uri in dimensiunea initiala + 12cm (din grosimea de poilistiren si tencuiala). Rugati mesterul sa foloseasca o teava rotunda ca si distantier si protencie pentru izolatie, prin care se va introduce surubul. Neaparat sa intre in beton !

2. Va recomand sa inlocuiti toate elementele initiale ale constructiei, adapatand dimensiunile actuale (fata de cele initiale cu 12cm).

3. La fel ca si tabla de rebord, glaful (prin forma scurgerii apei de ploie si gheta – numita lacrimar) are rolul de a mentine fatada curata – altfel in timp, cu praful acumulat, apa de ploie va pata fatada sub ferestre in zone gri-cenusii. Orice element scos inafara liniei de fatada trebuie acoperit cu oricare material prevazut cu lacrimar – de la granit, marmura, pana la pvc sau tabla.

arh. Madalina Radulescu
[email protected]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *