Tigla ceramica, proprietati, avantaje

Tigla ceramica este un material de constructii cu o traditie de sute de ani.  In acest timp si-a dovetit proprietatile calitative, eficiente si durabile. In prezent tigla se realizeaza din aceleasi materiale: argila si apa, arse, fara adaosuri chimice. Din aceasta cauza tigla ceramica este prietenoasa cu mediul si nu emite gaze toxice. Este un material eficient care raspunde bine la factorii climatici extremi: proces inghet-dezghet, caderi masive de apa si zapada, soare puternic, fara sa sufere modificari fizice sau sa isi piarda din proprietati.  Un acoperis realizat din acest material poate avea o durata de viata de pana la o suta de ani fara a necesita lucrari de intretinere majore.
Tigla ceramica este un foarte bun izolator termic,  datorita materialelor naturale din care este confectionata. Argila din componenta ei previne pierderile de caldura in timpul iernii si asigura un mediu placut in interiorul locuintei. Aceasta este si un foarte bun izolator fonic, impiedicand propagarea sunetelor in interior, astfel va veti putea bucura de o atmosfera linistita, nealterata de zgomotele din exterior. Alt avantaj al acoperisului realizat din tigla este flexibilitatea. Acesta este un material care poate fi reciclat si reutilizat. Un alt beneficiu este rentabilitatea. Numerosi specialisti au declarat ca acest material este competitiv si economic.  Arhitectii au tinut cont de pretul initial, costul de intretinere, perioada de garantie, durata estimata de viata, proprietatile izolatoare ale tiglei ceramice cand au decis ca acest material este unul foarte competitiv.
Tigla ceramica poate fi achizitioanat sub numeroase nuante de roscat dar si sub numeroase forme. Majoritatea tiglelor au sprijin si îmbinare, atât în partea superioara, pe sipci, cât si pe partea inferioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *