Tipuri de geam termopan

Geamul termopan este denumirea populara pentru un sandwich format din doua foi de sticla lipite prin intermediul unei baghete de aluminiu si al unor sigilanti de tip membrana cauciucata. Acestea au proprietati izolatoare deosebite. Grosimea foilor de sticla si  grosimea baghetei de aluminiu ce intra in componenta geamului influenteaza in mod direct calitatile izolatoare, si pretul final al produsului.
Geamurile termopan utilizate in general pe piata au o grosime de 24 mm. Cele doua foi din sticla de 4mm si golul de aer din mijloc de 16mm. Tipurile utilizate sunt: geam termopan clar float, geam termopan Low-e, geam termopan Planitherm 4S, geam termopan ornamental, geam termopan reflexiv.
Geamul float, este obtinut prin flotarea sticlei pe baie de metal lichid. Este de inalta calitate si are fete perfect paralele. In general sunt utilizate in structura usilor si ferestrelor de interior, au coeficient de transfer termic mic, de 2,7 w/mpk, transmisie de lumina de 81% si transmisie de radiatii UV de 44%.
Geam Low-E, este obtinut prin depunerea de oxizi pe sticla float. Ofera izolatie termica si fonica sporita, este foarte des utilizat in componenta structurilor destinate birourilor si spatiilor comerciale. Au o grosime de 24 -32 mm si  coeficient de transfer termic de 1,3  –  0,8 w/mpk.
Geamul  Planitherm 4S,  are in componenta sticla clara, care asigura  izolatie termica si control solar. Poata fi utilizat pentru usi si ferestre din locuinta, hotel, restaurant, scoli, spatii comerciale. Aduc locuintei imbunatatiri  remarcabile, sporesc confortul si reduc costurile energetice.
Geamurile ornamentale pot fi translucide sau opace si pot avea imprimate diferite desene.  De obicei au texturi si culori diferite pentru a oferi un aspect placut incaperii.
Geamuriele antiefractie ofera siguranta si protectie locuintelor si spatiilor in care sunt montate. Sunt solutia ideala pentru a proteja vitrinele bancilor, magazinelor si a locuintelor. Geamurile antiefractie au in componente rasini transparente de aceea in caz de soc sticla se poate fisura, dar nu se sparge in totalitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *