Tipuri de vopsea lavabila pentru interior

Dupa ce s-au finalizat operatiunile de nivelare, gletuire si amorsare a peretilor interiori este timpul sa ne informam cu privire la vopseaua lavabila care va proteja si va infrumuseta incaperea.  Numeroase vopsele lavabile pentru interior au in componenta substante ce contin rasini acrilice.  De aceea este bine ca peretii sa fie curati si finisati cu glet de constructie.  Alte vopsele contin teflon si vor oferi o protectie suplimentara impotriva patarilor sau a zgarierilor.  In functie de suprafata care o acoperim putem alege: o vopsea semi-lavabila, lavabila sau super lavabila. Sunt vopsele ce au proprietatea de a rezista foarte bine in mediile umede, precum baie, fara a favoriza aparitia mucegaiului.
Pentru acoperirea camerelor,  putem folosi  vopsea lavabila coaja de ou,  mata, vopsea satinata, semilucioasa sau lucioasa, tipul acesteia se va alege  in funtie de utilitatea incaperii.  Tavanele dar si camerele cu trafic redus pot fi foarte usor vopsite cu substante lavabile mate. Aceasta are proprietatea de a acoperi si camufla micile umflaturi, fisuri sau imperfectiuni. Are dezavantajul de a se murdari usor si de a se curata greu. Pentru peretii interiori se poate folosi vopseaua lavabila coaja de ou, care camufleaza foarte bine micile imperfectiuni, este mai usor de curatat fata de cea mata si are un aspect placut, usor satinat.
Pentru zonele cu uzura mare, precum suprafetele din preajma usilor si a intrerupatoarelor, este bine sa folositi  vopsea lavabila satinata care este usor de curatat fara a ramane patata sau fara suferi in timp modificari de culoare.
Camerele copiilor, bucatariile sau peretii care vor avea in preajma piese de mobilier trebuiesc vopsiti cu un tip de lavabil lucios. Acest tip de vopsea lavabila rezista foarte bine la pete. Este cea mai durabila, deci peretii nu vor avea de suferit in urma micilor accidente casnice. Singurul dezavantaje este ca prin textura sa  sunt evidentiate toate imperfectiunile.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*