Trucuri care micsoreaza valoarea facturii de gaze

factura redusa de gaze economie pentru buget

cum sa facem economie la gaze si sa reducem facuraDaca te-ai saturat ca atunci cand vine iarna sa consideri o povara factura la gaze iti propunem cateva trucuri pentru a reduce consumul acestora si implicit, pentru a avea mai multi bani in buzunar. Iata care sunt acestea:

In primul rand ar fi minunat sa inlocuiesti sobele sau centralele vechi cu o centrala termica cu tiraj fortat si camera etansa de ardere (randament de peste 90%) sau cu o centrala termica in condensatie (randament de peste 96%), pentru a obtine o economie de energie (si consum de gaz) de 20% sau chiar mai mult

Folositi un termostat de ambianta care comanda functionarea centralei, tinand cont de temperatura setata in camera in care se monteaza si care determina o reducere cu pana la 25% a costurilor de incalzire

Fii sigur ca ferestrele se inchid bine. In cazul tamplariei de lemn si sticla simpla, pierderile de caldura prin spatiile neizolate pot reprezenta mai mult de 30% din totalul pierderilor de caldura in sezonul rece, prin urmare izoleaza-le cu burete autoadeziv.

Faceti intotdeauna revizia centralei la timp. Verificarea si reglarea arzatoarelor, verificarea filtrelor de apa si a depunerilor de calcar pe conducte asigura functionarea optima a centralei si se evita consumul de gaz in exces.

In camerele unde petreceti mai putin timp reglati o temperatura mai scazuta. Termostatul va asigura reglarea temperaturii potrivite pentru confortul pe care ti-l doresti.

Aerisirea prin intredeschiderea geamului pe perioada lunga de timp duce la pierderea caldurii din locuinta. Prin urmare, mai bine aerisesti  oentru scurt timp cu ferestrele larg deschise. Reglarea temperaturii la interior se va face mai repede si fara consum mare de gaze.

Daca avem conducte care traverseaza spatii neincalzite ( magazii, subsoluri, garaje) este mai bine sa le izolezi pentru a nu avea pierderi de caldura.

Radiatoarele nu trebuie sa fie acoperite de draperii groase, haine la uscat sau sa fie blocate de obiecte de mobilier. Ca aerul sa circule este nevoie ca acestea sa fie libere si saibe un consum constant.

Aerisiti caloriferele  macar atunci cand faceti si revizia centralei. Astfel  va asigurati ca apa incalzita din conducte trece libera si se realizeaza optim intregul circuit.

Chiar daca exista termostat ambiental, dotati radiatoarele cu robinete cu cap termostat, astfel incat puteti regla temperatura din fiecare incapere dupa bunul plac.

Pentru apa calda, ideal este sa o setam la o temperatura mai scazuta, astfel incat sa nu necesite combinarea cu apa rece. Astfel evitam  consumul de apa  dublu iar cel de gaze maxim.

Dusurile rapide reduc si ele consumul de apa calda so implicit de gaze naturale. Pe cat posibil, in perioada rece renuntati la baile in cada.

Investiti in instalatii de dus care au curgere lenta sau baterii de cada cu doua trepte de reglare a debitului, pentru reducerea consumului de apa calda.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*