Usi de interior pentru apartament

Intrebare: Doua usi simple din mdf se pot asambla pentru a face o usa dubla? Una dintre usi as dori sa fie fixa sa se deschida doar la nevoie.

Raspuns: Da, se poate… alegeti balamele corespunzatoare deschiderii dorite.

Intrebare: Am schimbat usile interioare, iar golurile (intre toc si perete) au fost umplute cu spuma. Problema este ca dupa finisarea finala, peretele pe langa usa s-a crapat. Mesterul mi-a spus ca pe spuma, tencuiala nu tine pentru ca spuma e in continua miscare, insa nu admit un astfel de raspuns si sa las peretele crapat. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pentru a nu se mai crapa!

Raspuns Aveti in vedere urmatoarele:
– s-au facut greseli de masuratori – din moment ce apar diferente asa de mari intre toc si zidaria ramasa libera (ca apoi sa fie umpluta cu spuma)
– spuma nu se tencuieste ceva timp… pentru ca intr-adevar lucreaza
Nu prea aveti de ales, trebuie sa asteptati inca doua saptamani si abia atunci sa retencuiti de final; rugati mesterul sa puna fasii de plasa de fibra de sticla in acea zona.

In cazul in care peretele de la baie are grosimea de 5 centimetri, grosimea finala cu faianta fiind de 6 centimetri, care este grosimea pe care tocul trebuie sa o aiba?

Raspuns Nu-mi dau seama din ce material ati executat asa un perete de subtire – mi-e teama ca nu tine greutatea faiantei, mai cu seama cand se uda de la vapori sau chiar apa direct de la dus, de ex.
Tocul de usa, bineinteles ca trebuie sa imbrace grosimea rezultata de zid – asta aflati de la producatorul de usi , care trebuie chemat la fata locului pentru masuratori exacte ale golurilor in zidarie .

Am cumparat de curand un apartament de 48 mp cu 2 camere, cf II (se trece dintr-o camera in alta), care de altfel este foarte mic si am inceput renovarile de la 0. As dori un sfat in alegerea usilor de interior (usa de la intrare era deja pusa de fostii proprietari si are culoarea fagului). As dori sa stiu ce culoare, textura (imitatie de fag, nuc, stejar etc), model sa aleg usile de interior pentru a da impresia de spatiu mai mare si mai aerisit, avand in vedere ca apartamentul este foarte stramt, si mai stau si la parter, unde nu prea intra soarele. Astept un raspuns cat mai repede, ca sa fug la cumparaturi.

Raspuns Va recomand tot culori deschise chiar cu insertii metalice, cu reflexe… tocmai pentru a intensifica lumina existenta, anume stejar sbiancato de la Pinum(produse > linia Modo galerie > clasic 02 – nuanta stejar sbiancato). Dar trebuie sa mergeti la showroom pentru ca imaginile de pe site nu sunt convingatoare, dar produsul arata foarte bine. Inca ceva: alegeti usi decupate cu geam mat pentru a da lumina pe hol.
Iar daca stati la parter, nu ignorati gradina din fata ferestrelor… plantati diverse plante, chiar suntem in plin sezon, plante aromate si arbusti decorativi.
Numai bine si Spor la treaba !

arh. Madalina Radulescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *