Vopseaua speciala pentru tevile de cupru

teava de cupru

Vorbim iarasi despre tevile de cupru. Am aratat intr-un alt material care sunt caracteristicile, variantele si modelele de tevi de cupru si am facut o comparatie intre diversele materiale folosite in instalatiile sanitare – cuprul, polipropilena sau teava multistrat – fiecare cu avantajele si dezavantajele sale. Intr-un alt material ilustrat video am aratat cum se taie teava de cupru . Dar nu despre aceste subiecte ne-am propus sa discutam in cele ce urmeaza, ci despre cum, cu ce si de ce se vopsesc tevile de cupru. 

De ce se vopsesc tevile de cupru?

Aspectul tevilor de cupru este considerat destul de estetic pentru ca tevile sa fie lasate nevopsite in multe cazuri, mai ales in camere cu aer uscat. Cu toate acestea, in baie sau in orice incapere cu aburi sau umezeala, tevile de cupru sunt predispuse la oxidare. Acest fenomen se manifesta prin inverzirea tevii de cupru. Popular, spunem ca teava cocleste. Avem doua variante: fie sa realizam o scafa de gips carton pentru mascarea tevilor respective, fie sa le vopsim. In functie de designul interior al camerei, unii dintre noi preferam sa vopsim aceste tevi, precum cele ce fac racordarea caloriferului la instalatia de incalzire chiar si in incaperi uscate.

Exista vopsele de cupru sub forma de spray sau la cutie. Ustensilele de vopsire sunt aceleasi ca pentru orice lucrare asemanatoare: o pensula de dimensiuni potrivite. Ceea ce difera este tipul vopselei, deoarece in comert, in magazinele de amenajari interioare vom gasi vopseluri speciale pentru cupru, cu un agent antioxidant.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *