Zidaria in case si apartamente

Zidarii pentru case si apartamente

Intrebare: Este mai bine sa tencuiesc traditional un perete interior sau sa-l plachez cu polistiren?

Raspuns: Bineinteles ca trebuie tencuit! Polistirenul se monteaza la exterior ! La interior, tencuiala nu are rol doar sa mascheze caramida sau bca-ul, ci si rol de protectie la umezeala si factori mecanici, iar gletul aplicat peste tencuiala are rol nu numai de suprafata fina buna de zugravit, ci mai ales anti foc – ipsosul arde dupa 15min.

Intrebare: Pe casa scarilor am gresie, iar lateralul peretelui, cam 1m de la gresie, e vopsea de ulei – as dori sa dau vopseaua de ulei jos si nu stiu cu ce sa o inlocuiesc. Peretii sunt putin umezi in unele locuri. Nu vreau sa pun faianta sau lambriu din plastic. Ce ma sfatuiti sa fac?
Raspuns: Cereti mesterului dvs. sa va decoperteze pana la caramida partea unde sunt uzi peretii, sa vedeti de unde provine apa ascendenta, fie de la o baie alaturata, de la conducte cu fisuri, fie de la exterior (pot fi radacini ascunse de plante bogate in apa) sau de la o neglijenta de executie. Pe soclu, inainte de inceperea peretilor, trebuia pusa o folie de carton asfaltat tocmai cu rolul de a opri ascensiunea apei.
Recomandarea mea este sa executati un tinci – un fel de tencuiala din materiale care rezista foarte bine la apa, fara sa gletuiti fin, va ramane putin mai rugos. Puteti chiar sa cumparati vopsele texturate (in relief) decorative, foarte potrivite dealtfel pentru zona de trafic cum e casa scarii.

Intrebare: Daca doresc sa-mi zugravesc casa (am casa) pe interior ce firma de materiale mi-ati recomanda?
Raspuns: Pentru interior, de obicei, recomand  utilizarea tencuielilor uscate, anume montaj de placi de gips carton pe structura de aluminiu direct pe blocurile ceramice sau de BCA, peste care se poate zugravi simplu cu orice tip de vopsea lavabila. Daca, insa preferati tencuiala clasica cu glet, va recomand produsele firmei Ceresit peste care oricare vopsea lavabila de interior, tapet, vopsele texturate.

Intrebare: La placarea tavanului cu gips carton, care este pierderea minima de inaltime a camerei ?

Raspuns: In camere de locuit se practica inaltimea libera min. 2.80m. Se poate reduce la 2.65m. Montajul tencuielii uscate de tip gips carton nu trebui sa coboare tavanul cu mai mult de 5cm (max)

Intrebare: Daca se monteaza tevi de polipropilena in sapa, ce grosime maxima va avea sapa ?

Raspuns: In desen sapa ajunge la 7cm_suficient sa treca tevile de PP, sa aiba panta de scurgere (orice incapere trebuie sa aiba panta de scurgere a eventualei ape catre exterior). Insa in realitate sapa ajunge la 10 cm, poate chiar 14cm, in functie de dimensiunile camerei.

Intrebare: Cum se curata huma de pe pereti? Am o garsoniera din decembrie 2004. Camera este zugravita cu huma si-mi este foarte greu (oricate vase cu apa am pus, se resipra greu – in special noaptea). Pot sa curat huma cu apa, apoi sa dau cu amorsa si lavabila?

Raspuns: Raspunsul la aceasta intrebare il puteti afla cititind articolul despre acest subiect si anume: Cum se curata huma de pereti. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *