Arhive categorie: Mobila sufragerie

Seturi pentru dining, masa si scaune din lemn, imagini

Este placut sa serviti masa in familie in zilele de weekend, si sa va bucurati sa ii aveti alaturi pe toti membrii: bunici, parinti, frati, surori, copii. Si de aceea in toate casele mai spatioase, sau mai putin spatioase trebuie sa existe o masa de dining, extensibila pentru a-i cuprinde pe toti laolalta in zilele de sarbatoare, dar care in restul timpului sa nu ocupe tot spatiul din incapere. La aceasta piesa de mobilier trebuie asortate scaunele, comode si placute.

Cum lemnul este un material ce sporeste starea de bine si de confort in sufragerie, este bine sa alegeti seturi formate din masa si scaune confectionate din lemn masiv. Iata cateva imagini care ar putea sa va inspire in alegerea mesei si a scaunelor pentru dining.

Aceste piese sunt perfecte pentru a accesoriza sufrageriile traditionale, puteti intari atmosfera rustica, prin inlocuirea scaunelor cu o bancuta zdravana din lemn. Culoara inchisa a lemnului nu face decat sa spoareasca caldura din incapere.

set de dining, masa si scaune lemn masiv

O astfel de sufragerie clasica, ne aminteste de vremurile in care timpul era suficient pentru a ne bucura de toti membrii familiei, cand mesele nu erau servite in graba. Sugrageria decoarata minimalist este si foarte placuta si foarte usor de curatat.

Masa-extensibila pentru dining din lemn

Un astfel de set se potriveste perfect familistilor moderni, care se bucura de prezenta prietenilor si a familiei in orice moment. Masa chiar daca nu este extensibila, poate oferi confort sporit in timpul cinei pentru opt persoane. Scaunele au design modern usor curbate, iar insertiile din piele ecologica desavarsesc decorul.

Masa-din-stejar cu scaune pentru dining

Alte idei, alte posibilitati, alte alegeri…

Fotoliul extensibil pentru living

O piesa de mobilier foarte importanta, dar careia nu i acorda atentia cuvenita este fotoliul extensibil. Ocupa spatiu relativ mic si are functie dubla: de relaxare si de odihna.  Fotoliul extensibil ocupa mai putin loc in living, comparativ cu canapeaua si este mai usor de incadrat in ansamblul general al camerei.  Aceste piese sunt confortabile si impreuna cu celelalte elemente creaza atmosfera relaxanta din incapere. Iata trei modele de fotolii extensibile potrivite pentru a decora si a fi de folos in orice tip de living, modern, clasic, rustic sau oriental.

Fotoliul extensibil Bucur, ce poate fi achizitionat din magazinul Dedeman, este perfect pentru relaxare si odihna. Nuantele de maro ale bratelor si ale tapiterie se imbina perfect; acest model poate fi usor integrat in livingurile clasice si in cele moderne. Latimea fotoliului este de 87 cm, lungimea de 100 cm iar inaltimea spatarului ajunge la 97 cm. Extins atinge lungime de 190 cm. Cadrul fotoliului este confectionat din lemn  masiv, rezistent. Sezutul si partea extensibila sunt pravazute cu burete gros ce asigura un somn odihnitor. Fotoliul se intretine usor prin curatate cu carpa moale a pieselor confectionate din piele ecologica si aspirare saptamanala a tapiteriei din material textil.

Un alt model special care se potriveste perfect in incaperile moderne este PS HAVET disponibil in magazinele Ikea. Are un aspect minimalist si este foarte practic. Datorita rotilelor, poate fi usor de mutat cand se face curatenie in locuinta. Latimea fotoliului extensibil PS HAVET este de 80 cm, adancimea de 110 si inaltimea de 88 cm. Extins ajunge la lungimea de 205 cm. Este confectioant din spuma poliuretanică cu grad înalt de elasticitate, fapt ce asigura confort si rezistenta indelungata in timp. Husa este confectionata din bumbac in proportie de 100%, astfel cel ce se odihneste nu va suferi din pricina alergiilor.

Modelul SC1 ce poate fi achizitionat din magazinul Tamos. Este foarte practic, foarte compact si este dotat cu spatiu de depozitare generos. Este confectionat din cadru de lemn imbracat cu piele ecologica si material textil usor de aspirat si curatat. Extins acest model ajunge la 186 cm lungime.

Mobilarea sufrageriei cu biblioteca

Mobilarea sufrageriei cu biblioteca De fiecare data cand avem de mobilat o camera ne intrebam care sunt criteriile cele mai potrivite pentru a aseza mobila. Trebuie sa stim de unde vine lumina – ferestre, corpuri de iluminat, ce stil de decorare alegem si dimesniunile cele mai potrivite. Toate acestea, imbinate armonios ne vor conduce la un rezultat multumitor.

Dupa cum bine stim, primul lucru esential inainte de a mobila sufrageria este sa masuram dimensiunile acesteia. In general, sufrageriile sunt realizate mai mari si incapatoare. Daca in blocurile anilor 80 ele se incadreaza in zona de 12-20 mp, in casele noi sau in blocurile noi ele pot ajunge la 24 – 30 mp. Asa dar, spatiu este. Ramane sa vedem cu ce elemente de mobila o vom umple si cat va ramane dupa aceea.

Primul lucru la care ne gandim este biblioteca. Mai mica sau mai mare, ea este o necesitate. Fie ca in ea tinem opere filosofice sau manuale de masini, avem nevoie de ea. Ce optiuni avem? Ca functionalitate, biblioteca trebuie sa fie in primul rand incapatoare. Ca materiale ele pot fi facute din PAL si MDF, lemn masiv sau elemente metalice in combinatie cu lemn. Inaltimea unui raft poate varia intre 30 si 50 cm. Asta depinzand de inaltimeea cartilor „cazate” in biblioteca. Din punct de vedere al rafturilor, ele pot avea usi sau geamuri. Sau pot avea deschidere completa. Fiecare din aceste modele va imprima un anumit stil incaperii. Daca rafturile au usi, se imprima ideea unei sufragerii discrete in care fiecare lucru este la locul lui. Daca rafturile au geamuri, se imprima ideea unei transparente si deschideri dar cu pastrarea dreptului de a alege. Daca rafturile sunt deschise se imprima ideea unei camere de lucru in care cartile sunt folosite frecvent.

Ca materiale de finisare, suprafetele bibliotecii pot fi furniruite sau melaminate. Cum este mai bine? Nu exista un raspuns unic. PAL-ul furniruit are spect de lemn natural. Se baituieste si se lacuieste. Insa trebuie sa avem o grija sporita in intretinerea lui. Pe de alta parte, melamina poate imbraca o varietate de culori. De la aspectul natural al lemnului pana la culori simple precum rosu, verde, galben, maro. Canturile pentru PAL si MDF se pot realiza pe tehnologia clasica de melamina sau ABS. In cazul MDF-ului canturile pot fi rotunjite si apoi melaminate. Aceasta tehnica a suprafetelor rotunde nu se poate aplica la PAL. Daca mobila este din lemn masiv, acesta la randul lui poate fi furniruit sau nu. Aceasta ultima alegere va da diferenta intre stilul clasic si cel rustic. Lemnul nefinisat este intotdeuna simbolul mobilei rustice.

Cat de inalta este biblioteca de sufragerie? Daca ne gandim la inaltimea de 2.6m a unei camere obisnuite, vom avea spatiu suficient pentru carti. In cazul in care vrem sa accesam o carte de la ultimul raft, ne trebuie un scaun sau o scara. Daca avem spatiu suficient, putem opta pentru biblioteci de inaltime sub 2m, nefiind in general necesara scara sau scaunul.

Am dezbatut cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere atunci cand alegem o biblioteca pentru sufragerie. Materialul din care este facuta, culoarea, inaltimea, modelul rafturilor. Alte aspecte ale mobilarii unei sufragerii in episoadele urmatoare de amenajari si mobilare a interioarelor.

Masa si scaune pentru sufragerie

Masa cu scaune pentru sufragerie Prin definitie, sufragerie este camera special amenajata si mobilata in care se serveste masa. Cu toate acestea, in ultimii ani, sufrageria a devenit o incapere ce serveste nu doar pentru luat masa, ci si drept camera de zi, camera de studiu sau, la nevoie, camera de oaspeti. Astfel, mobilierul este compus din canapea , fotolii, biblioteca , birou de calculator si, desigur, masa si scaunele de sufragerie. Despre acestea din urma vom vorbi in cele ce urmeaza.

Chiar daca folosim sufrageria ca o camera multifunctionala, vom amenaja un loc de luat masa. Pentru un aspect clasic, alegem o masa din lemn masiv, cu scaune cu spatar inalt. Sezutul poate fi tapitat, pentru o intretinere mai usoara si mai indelungata. Lemnul va fi ales in ton cu biblioteca si restul mobilierului de sufragerie , iar tapiteria va fi asortata cu canapeaua si fotoliile.

Pentru economie de spatiu, putem alege o masa plianta, care poate fi stransa sau redusa la jumatate atunci cand dorim sa transformam sufrageria in living sau camera de studiu. In comert gasim si scaune pliante pentru sufragerie, pe care le putem strange si depozita cu usurinta cand nu avem nevoie de ele.

Cat despre forma mesei de sufragerie, o masa ovala sau rotunda este mai primitoare, liniile curbe creand o atmosfera mai intima. O masa dreptunghiulara sau patrata este de asemeni potrivita pentru un design clasic, facand economie spatiu, deoarece o putem lipi de un perete al sufrageriei.

In privinta dimensiunilor mesei de sufragerie, se tine cont de un calcul simplu: se considera o distanta de 0,55 m intre axele farfuriilor si un plus de 0,45 m pentru persoana din capul mesei. Astfel, pentru o masa de 2 persoane, diametrul unei mese rotunde va fi de aproximativ 80 cm, iar dimensiunile pentru o masa patrata vor fi de 90X90 cm. Pentru 4 persoane, masa de sufragerie rotunda va avea diametrul de 90 cm, iar cea patrata dimensiunile de 90X90 cm. O masa dreptunghiulara va fi de 80X120 cm. Pentru 6 persoane, o masa de sufragerie dreptunghiulara este de 1,40X0,80m, in vreme ce o masa mare, pentru 10 persoane are 0,90X2,50. O masa rotunda pentru 8 sau 10 persoane are diametrul de 1,50m.

Cam acestea ar fi criteriile principale de alegere a mesei si a scaunelor de sufragerie: material, forma, dimensiuni. Gustul si preferintele proprii vor da acea nota subiectiva, farmecul si eleganta mobilei de sufrageriei.

Reconditionare mobila veche

Reconditionare Mobila Veche Intrebare: Am in sufragerie un dulap-servanta inalt de 90 cm, e pe picioare, lung de 1,80 si lat de 50. Nu stiu daca cunoasteti mobila veche Luxor, daca da eu asa ceva am si intrebarea mea e ce pot pune pe ea ca decor ca ceea ce am nu-mi place deloc-deloc. Si cu ce as putea acoperi un coltar tapitat tot asa mai vechi (e cumparat in 1998), arata foarte bine doar ca partea de sezut nu e mai lata de 55 cm. Si as mai avea o intrebare, cu scuzele de rigoare ca am cam exagerat cu ele, pe o masa de sticla rotunda, tot in sufragerie, ce se poate pune? Va multumesc mult!

Raspuns:  Va recomand sa-mi trimiteti poze, ca sa imi dau seama  in functie de restul incaperii cum trebuie refinisat acest tip de mobilier.
Poate ca o simpla indepartare a profilaturilor si rebaituirea (bineinteles cu o curatare in prealabil) cu o nuanta mai deschisa va schimba aspectul servantei. Poate pictarea fronturilor de usi sau doar profilele… nu stiu… trebuie vazuta.
Tapiteria e mai usor de inlocuit, poate va alegeti un drapaj de tip art-deco idem cu draperiile de la ferestre… Poate ca si aici merge intervenit cu o revopsire si accent prin materialul de tapiterie…. dar trebuie cu grija ales.
Iar masuta… nu prea inteleg la ce va referiti… ceva anume de pus pe blatul de sticla sau de inlocuit total sticla? Pentru a va recomanda ceva concret, va rog trimiteti imagini.

Modele de canapele extensibile

Canapea extensibila mov cu perne albe

Atunci cand avem de mobilat o camera multifunctionala, pe care sa o folosim in acelasi timp ca sufragerie si camera de oaspeti sau living si dormitor totodata, prima piesa de mobilier care vine in minte este canapeaua extensibila. De ce? Pentru ca o putem folosi ziua drept canapea cu doua sau trei locuri, iar pe timpul noptii o transformam in pat. Ce poate fi mai practic? Dar cum alegem canapeaua extensibila, astfel incat sa se potriveasca interiorului si dimensiunilor camerei noastre? Sa discutam cateva modele de canapele extensibile, ca sa fim pregatiti si informati atunci cand plecam la cumparaturi.

Masurarea spatiului pentru canapea

In primul rand, masuram camera si, in functie si de restul mobilierului, stabilim ce si cat spatiu alocam canapelei. Tinem cont de dimensiunile canapelei atat stransa, cat si desfacuta. Ne hotaram in ce directie putem extinde canapeaua si masuram cat spatiu ne ramane in camera cand aceasta se transforma in pat . Chiar si cu o canapea extinsa, tot avem nevoie de loc sa deschidem usile la dulapuri sau sa trecem prin camera. Ca principiu general, tinem cont de faptul ca orice canapea se extinde fie pe lat, fie pe lung.

 

Canapele click-clack sau cu spatar rabatabil

Cele care se extind pe lat au un sistem ce permite lasarea spatarului, dublandu-si suprafata. Chiar si stranse, cele mai multe astfel de canapele permit unei persoane de statura medie sa stea intinsa, fiind prevazute si cu perne detasabile pentru spatar si brate. Modul de extindere variaza, dar cele mai multe canapele folosesc fie sistemul „click-clack”, fie sistemul cu spatar rabatabil. Primele au spatarul si sezutul prinse intre ele, iar extinderea se face prin deblocarea sigurantei care tine cele doua componente la 90 de grade. Canapelele „click-clack” au structura de metal sau de lemn si, de obicei, sunt prevazute si cu lada de depozitare. Atunci cand sunt stranse, unele modele permit si lasarea spatarului la 120 de grade, ceea ce asigura o postura mai relaxata. Canapelele extensibile cu spatar rabatabil au sezutul prevazut cu rotite ce culiseaza pe structura din lemn, iar spatarul nu mai este prins de sezut, ci de lada de depozitare, cu ajutorul unor balamale.

 

Canapele cu spatar detasabil sau cu balamale

Canapelele care se extind pe lung ocupa mai putin spatiu atunci cand sunt stranse, fiind de dimensiunile unei canapele de doua sau trei locuri. Si acestea sunt de doua feluri. Unele canapele au spatarul detasabil si trebuie dat deoparte atunci cand dorim sa extindem canapeaua, iar partea de mijloc este practic depozitata in lada canapelei, fiind prinsa de sezut cu balamale. Dupa extindere, asezam la loc spatarul, care acum va face parte din pat. Acesta se va sprijini pe picioare din lemn sau din metal. Un alt tip de canapele ce se extind pe lung sunt prevazute cu roti in partea dinspre sezut si cu o piedica ce tine cale trei parti stranse. Indepartand piedica, vom extinde canapeaua cu usurinta, transformand-o intr-un pat cat se poate de confortabil. De obicei, structura acestui tip de canapele este din metal, iar salteaua poate fi detasabila.

Cam acestea ar fi modelele de canapele extensibile. Vom alege cea ce se potriveste cel mai bine cu spatiul de care dispunem si cu designul interior al camerei, in ton cu restul amenajarilor si decoratiunilor interioare .